O curiozitate, va rog mult...

Mesajele considerate a fi nepotrivite vor fi sterse!

O curiozitate, va rog mult...

Mesajde Issuca » Mie Mar 10, 2010 8:30 pm

Buna ziua,
Ma numesc Issa din Bucuresti si am 27 de ani. Va scriu in speranta ca am sa obtin ceva mai multe informatii despre starea mea de sanatate. Am sa incerc sa fiu pe cat se poate de concisa si fara sa ma abat prea tare de la subiect.
In urma cu trei ani am fost diagnosticata cu atacuri de panica si anxietate, urmand un tratament de un an si jumatate cu Prozac 20 mg si Rivotril 0.5 mg.
Am abandonat tratamentul dupa acel an si jumatate, de capul meu si nu mi-a fost chiar rau. Numai ca, in ultimul timp, au aparut recidive severe ale acestei afectiuni si personal le numesc episoade prin care trec momentan cu brio.
Nu stiu daca asociez corect simptomele de acum cu aceasta afectiune a atacurilor de panica.
Nu imi este frica sa parasesc domiciliul asa cum imi era, nu mai am sute de fobii care sa-mi impanzeasca mereu gandirea si ratiunea, insa experimentez dureri bruste de cap, chiar si pe parcursul noptii fara motiv aparand, in care am o mare senzatie de cap vid, de o apasare feroce chiar in crestetul capului, dureri ale ochilor, fruntii si cefei.
Odata declansata aceasta durere mi se intampla urmatoarele:

-slabiciune a musculaturii
-ameteala continua
-stari de voma
-raceala in maini (brate)
-senzatie de vartej
-pierderea echilibrului
-vedere neclara si sensibilitate la lumina
-senzatie de arsuri din spate de la ceafa pana la frunte
-dureri de stomac
-putere de concentrare foarte scazuta
-dificultate in pronuntarea cuvintelor si in coerenta gandurilor
-senzatii foarte dese de deja-vu
-imi amortesc bratele la nivelul umerilor
-dureri atroce in spate (intre omoplati)
-furnicaturi la nivelul capului
-usturime in piept ca dupa o secventa dura de tuse magareasca
-incordarea muschilor la nivelul membrelor inferioare (fara a putea fi controlata, din contra cand se incordeaza imi vine sa incordez si eu)

Cand acestea se petrec simultan, ma enervez pana peste limitele normale, stapanindu-ma sa nu-mi fac rau. Mereu ma trece gandul ca as lua un cutit si l-as infige exact in crestetul capului unde doare cel mai tare si il simt parca umflat cu pompa, dorind sa eliberez locul de presiune. Mai imi vine sa ma lovesc puternic cu pumnii pana-mi revin sau sa ma sinucid. Ulterior, din cauza gandurilor acestora, apare si atacul de panica. Cu senzatie de sufocare, frica de moarte, de lesin, de pierdere a cunostintei, de aoleu mor.
Functionez poate si o zi intreaga cu aceste dureri de cap si senzatii aferente, insa foarte tacuta, fara a fi sociabila nici macar un pic, cu un cap vid si mii de flash-uri cu imagini inchipuite, deja-vu-uri, zile in care uit ce vreau sa spun, ce doresc sa fac si uit si ce fac, zile cand vorbesc normal si ma comport normal dar aud si simt o forfota constant miscatoare si galagioasa undeva in capul meu, o irealitate si o perceptie total eronata a tot ce ma inconjoara, o confuzie puternica si o frica permanenta. Lipsa echilibrului si a concentratiei, faptul ca uit ce fac sau ce am de gand sa fac e cel mai deranjant. De exemplu ma concentrez la ceva ce citesc si brusc nu mai vad (se intetoseaza imaginea) si se invarte ca atunci cand din nefericire consumi mult alcool ceea ce totusi nu e cazul, raman blocata pana-mi revin, iar deranjant la acest aspect, este intrebarea venita de la terti.."ce ai patit..?" "ti-e bine?"
Dureaza cateva zile bune starea asta, dupa care-mi revin complet si ma intreb oare ce a fost cu mine, simtindu-ma minunat in doar o zi dupa cele cateva rele.
Mentionez ca mai am urmatoarele afectiuni:
-sinuzita
-spondiloza cervicala
-nevralgia Arnold
Toate fiind candva diagnostice puse de medicii din spitalele unde am ajuns pentru aceste dureri de cap.
In speranta ca nu am fost prea coerenta si prea explicita incat sa mi se raspunda ca nu am nimic, astept un raspuns.
Am scris e-mail-ul acesta pentru ca nu stiam daca tine de neurologie sau psihiatrie si pentru ca nici nu am bani pentru vizite la pshiatru din pacate. Cand am avut am mers insa sunt somera si nu mai pot avea grija de mine asa cum mi-as dori.

"Episoadele" au loc in timpul sau dupa mentruatie.
Issuca

Re: O curiozitate, va rog mult...

Mesajde anisia » Vin Mar 12, 2010 11:29 am

Din simptomele pe care le-ati descris rezulta clar necesiatea de a consulta un medic psihiatru. Nu trebuie sa platiti consultatia deoarece, fiind somera, beneficiati de asigurarea medicala. Puteti solicita medicului de familie sa va recomande un psihiatru si sa va dea o trimitere catre acesta. O solutie alternativa ar fi sa mergeti la Camera de Garda a Spitalului de Psihiatrie Prof Dr Al Obregia Bucuresti de luni pana vineri intre orele 8.30-13.00
anisia

Mesajde Issuca » Vin Mar 12, 2010 6:06 pm

Va multumesc din inima si sper sa-mi rezolv cumva problema asta pentru ca nu mai ma consider nici eu normala, dar ceilalti..?
Of.. Multumesc si sanatate
Issuca

Mesajde admin » Lun Mar 15, 2010 1:07 pm

Mult succes.
admin
Site Admin

Înapoi la Intreaba pe forum